Долго искал я, в чём суть покоя.  Суть его в новорождённых младенцах, в собранной жатве, семейном очаге. Суть его в вечности, куда возвращается завершённое. Покоем веет от наполненных закромов, уснувших овец, сложенного белья, от добросовестно сделанного дела, ставшего подарком Господу.

Антуан де Сент-Экзюпери ( 29 ИЮНЯ 1900 — 1944) "Цитадель"



Ирмосы 1-6 первого канона Рождеству Христову

Песнь 1

Христо́с ражда́ется, - сла́вите! / Христо́с с небе́с - сря́щите!/ Христо́с на земли́ - возноси́теся!/ По́йте Го́сподеви, вся земля́,/ и весе́лием воспо́йте лю́дие, // я́ко просла́вися.

(загрузить)

Песнь 3

Пре́жде век от Отца́ рожде́нному нетле́нно Сы́ну/ и в после́дняя от Де́вы / воплоще́нному безсе́менно, / Христу́ Бо́гу возопии́м: / вознесы́й рог наш, // Свят еси́, Го́споди.

(загрузить)

Песнь 4

Жезл из ко́рене Иессе́ова / и цвет от него́, Христе́, / от Де́вы прозя́бл еси,/ из горы́, Хва́льный, приосене́нныя ча́щи / прише́л еси, вопло́щся от Неискусому́жныя,/ Невеще́ственный и Бо́же, // сла́ва си́ле Твое́й, Го́споди.

(загрузить)

Песнь 5

Бог сый ми́ра, Оте́ц щедро́т,/ Вели́каго Сове́та Твоего́ А́нгела,/ мир подава́юща, послал еси нам; / тем, Богоразу́мия к све́ту наста́вльшеся,/ от но́щи у́тренююще, // славосло́вим Тя, Человеколю́бче.

(загрузить)

Песнь 6

Из утро́бы Ио́ну младе́нца изблева́ морски́й зверь,/ якова́ прия́т;/ в Де́ву же все́льшееся Сло́во / и плоть прие́мшее про́йде, сохра́ншее нетле́нну:/ Его́же, бо не пострада́ истле́ния, // Ро́ждшую сохрани́ неврежде́нну.

(загрузить)

    

Ноты ирмосов первого Рождественского канона: скачать или смотреть PDF-файл.

    


Автор: Администратор
Дата публикации: 17.07.2017

Отклики (0)

    Вы должны авторизоваться, чтобы оставлять отклики.